Blog

Augustus 2007

Nu de vakantie voor de meesten onder ons voorbij is, hebben we weer ‘nieuws’ van het Siama huis in Omaruru.

Ook daar is een 3-weekse winter-vakantie voorbij en zijn alle kinderen weer naar school. Hopelijk hebben ze voldoende energie opgedaan voor het laatste trimester en de examens. Voor 4 meisjes is dit het laatste jaar op de Primary School voordat ze naar de Highschool gaan.

Uiteraard gaan de dames naar school met dikke jassen, truien, mutsen en wanten aan, want om half zeven ’s morgens kan het in deze tijd ècht heel koud zijn. De verschillen in temperatuur kunnen van -5C ’s morgens tot 20C overdag oplopen. Het is echt ongelooflijk hoe dat in een paar uur tijd kan verschillen. In het huis is geen verwarming en de kinderen lopen ’s avond dan ook met jassen en truien aan.

Bezoek

Betty en Theo, met kinderen en kleinkinderen zijn in juli op vakantie geweest in Namibië en hebben natuurlijk een bezoek aan ons kindertehuis gebracht.

De kinderen en kleinkinderen waren ECHT onder de indruk van het huis en het reilen en zeilen van de kinderen. Ze konden met eigen ogen zien dat de meisjes er heel goed uitzagen en een gelukkig indruk maakten. Dat ze blij waren en veel lachten. De Siamameisjes genoten zelf ook van dit bezoek en speelden met de kleinkinderen van Betty en Theo op het speelveld. Dolle pret natuurlijk. Uiteraard is het hele gezelschap (32 man) met elkaar pizza gaan eten bij de ‘Campsite’; een nieuw onderkomen in Omaruru. De pizza’s waren overheerlijk, de limonada smaakte lekker; het was voor iedereen een bijzonder uitje. En natuurlijk hebben de meisjes traditiegetrouw, Betty en Theo luid toegezongen om hen te bedanken. Want zingen kunnen ze!

Zwemles

Bij de ‘Campsite’ is een zwembad aangelegd. De eigenares van deze camping is erg begaan met ‘onze’ kinderen. Zij heeft dan ook toegezegd, wanneer het weer (het is daar nu immers winter) warmer wordt, er elke week 4 kinderen voor zwemles mogen komen. Dat is toch een groots gebaar!!

Yoga-Lessen

Zo zijn er nog meer leuke activiteiten te melden. Een Deense mevrouw, Hanne, komt elke week een uurtje yoga-lessen geven. De kinderen vinden het heerlijk en voor hen is het (afgezien van ontspanning en concentratie) een prima bezigheid. In Afrikaanse dorpen zijn niet veel speelmogelijkheden, Siama is daar redelijk uniek in.

2007-aug-1

De matten die nodig waren voor deze lessen werden door een Deense Bank in Luxemburg gesponsord.

Waterproject

Hoera!!! Het waterproject is gerealiseerd en we hebben nu dus ons eigen water waar we erg blij mee zijn. Er is nu voldoende water om de tuin en groenten te besproeien. Heike, met behulp van de tuinman, willen nu de groententuin gaan uitbreiden en veel andere groenten gaan telen. Helaas is dit water nog geen drinkwater want daarvoor moet nog een filter aangebracht worden. Daar wordt nu hard voor gespaard, zodat heel binnenkort er ‘zuiver’ water uit de kraan gedronken kan worden.

Nog meer water

Zoals water ‘GOUD’ is in dit warme land, zo kan water ook een ‘PLAAG’ zijn. Had het in 2003, 2004 en 2005 niet of nauwelijks geregend, in 2006 en 2007 kwam het water met bakken uit de lucht.

Bijna iedereen blij, maar de bewoners van het Siama huis waren minder gelukkig.

Het bleek dat het dak van het huis op veel plaatsen lekkages had. Bedden, stoelen, tafels moesten verplaatst worden en overal stonden schaaltjes, pannetjes om het water op te vangen. En met het regenseizoen voor de deur kan dit ongemak alleen maar groter worden. Wij hebben met elkaar besloten om het dak te laten renoveren, zodat onze meisjes de komende tijd ‘droog’ zullen zitten. Maar het is natuurlijk een financiële tegenvaller. Hopelijk blijven de sponsoren ons goed gezind.

Nieuwste bewoner

Met de baby van moeder Apollonia gaat het heel goed. Het meisje groeit voorspoedig. En nu Appollonia na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk is gegaan, draait het Siamahuis weer als vanouds.

2007-aug-2

Er komt alweer een einde aan het nieuws uit Omaruru voor deze brief. We zullen binnenkort de leukste foto’s van het bezoek van Theo en Betty aan Omaruru op onze website zetten. (www.childrennamibia.org).

Veel groeten van,

Loek, Ada, Theo en Betty

Related Posts

April 2007

Hierbij de laatste nieuwtjes van Siama uit Omaruru. Fietsen Zoals reeds vermeld in...

Juni 2007

Verrassing… Eind april kregen de kinderen vakantie (dit is te vergelijken met...
This site is registered on wpml.org as a development site.