SIAMA Children Namibia (SCN) is een Nederlandse stichting die zich inzet voor de kansarme kinderen in Namibië. Namibië is een arm land met grote problemen. Aidspercentages stijgen met de dag en zijn zo beangstigend dat de volgende twee generaties grote problemen krijgen. De werkloosheid ligt rond de 40%, waardoor vele families weinig tot niets te eten hebben. Voor de vele kansarme kinderen van Namibië een weinig rooskleurig toekomstbeeld. Om een verschil te maken in het leven van een aantal van deze kinderen, hebben Loek en Ada Schuit, Theo Möllers en Betty Ruygrok in 2003 een stuk land met een oude boerderij gekocht in Omaruru, een dorp 240 km ten noordwesten van de hoofdstad Windhoek.

SCN heeft zich ingezet om de boerderij zodanig te verbouwen dat die als kinderhuis kon worden geregistreerd. Op 11 januari 2006 konden we onze deuren openen voor de eerste kinderen. We vangen kinderen op (thans 15), voorzien hen van onderdak, eten, kleding en betalen zo nodig het schoolgeld. Door een kinderhuis te openen kunnen deze kinderen onderwijs volgen, zullen zij opgroeien in een liefdevolle omgeving en krijgen zij gezond te eten. Voor deze kinderen betekent dit een kans op een betere toekomst.

Ons kinderhuis is een soort kostschool dat zich speciaal richt op de opvang van kansarme kinderen die in Omaruru naar school gaan en niet thuis kunnen wonen.

Het Bestuur

Michael van den Berg – Voorzitter

Frank Kompier – Secretaris

Ronald Dreijer – Penningmeester

Wendy Schuit – Bestuurslid

 

ANBI Informatie

De belastingdienst heeft de Stichting Siama Children Namibia aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1 januari 2008 zijn giften gedaan aan goede doelen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling door de Belastingdienst aangemerkt is als ANBI.

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2022 en 2023

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2021

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2020

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2019

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2018

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2017

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2016

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2015

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2014

SIAMA Children Namibia Jaaroverzicht 2013

ANBI Voorwaarden Belastingdienst

ANBI Belastingdienst

RSIN nummer  –  813144838

This site is registered on wpml.org as a development site.