Februari 2007

Terug van weggeweest

Half januari gingen de deuren van het Siama huis weer open voor onze meisjes. Een vakantie van 6 weken zat erop. Er kwamen zelfs 3 nieuwe meisjes bij. 2 ouderen die al in grade 7 zitten en de 8-jarige dochter van Apollonia, de huismoeder.

De kinderen waren opgelaten en reuze blij cheap jerseys dat ze elkaar weer zagen en zeker toen ze ook het nieuwe speelveld zagen met de toestellen, die Ender (de man van Heike) in de vakantieperiode gebouwd had. Dankzij donaties had hij 2 schommels, een klimrek, een zg. brug waar ze met handen overheen kunnen klimmen, gemaakt. Fantastisch! Alle toestellen werden bloglar?: natuurlijk onmiddellijk gebruikt. Ook had hij nog een veld gecreëerd waar de girls basketball kunnen spelen. Al met al een grote aanwinst voor onze meisjes.

Het Siama huis is ondertussen met 16 meisjes aardig gevuld, en Apollonia heeft er weer flink wat werk bijgekregen. Niet alleen meer eten koken, maar ook een grotere afwas, de verzorging van de kleding, wholesale nba jerseys het schoonhouden van het huis, bezorgt haar nu meer werk. Gelukkig zijn de grote meisjes een goede hulp voor haar en assisteren free haar bij de afwas en het schoonhouden van hun slaapkamers.

2007-feb-1

Na zon komt regen…..

December was een erg droge maand en de groententuin had ondanks besproeiing van water, veel te lijden. Daarbij pikten de vogels ook nog een graantje mee zodat er weinig over bleef van de bietjes, worteltjes en sla. Maar het is verwonderlijk, hoe snel alles weer gaat groeien, nu het regenseizoen weer is aangebroken. In no time eten we weer groenten uit eigen tuin. Dus blijven we ons best doen een waterpomp bij het huis te realiseren, dan Potential kunnen we in droge tijden royaal gaan sproeien.

Zoals de regen een zegen is voor dit land; het had voor Siama ook een schaduwkant. De regen ging gepaard met hevige storm en onweer. De bliksem sloeg in en we hadden voor langer dan 1 week geen telefoon of internet meer. Er moest zelfs een nieuwe ISDN box gekocht worden.

Ook de fax werkte niet meer en deze kan in het kleine dorp Omaruru niet gerepareerd worden. Dus is het nu wachten op een persoon die naar Swakopmund (300km verder) gaat en het apparaat mee wil nemen voor reparatie. Je ziet alles werkt nog niet zo snel in Afrika.

De regen had echter nog meer gevolgen voor Siama. Het bleek dat we overal lekkages hadden in het To huis. Het huis heeft een golfplaten dak (de meest gangbare dakbedekking in Afrika) dat met spijkers en kit is From vastgemaakt. Door de hitte van de zon verdroogt deze

kit en gaat het na verloop van enkele jaren op die plaatsen lekken. Enfin, het dak is nu met spoed (Afrikaanse snelheid van een cheap jerseys week) gerepareerd. En nu maar hopen dat het in orde blijft, want dat brengt weer de nodige kosten met zich mee!!

2007-feb-2

Fietsen

Toch willen we deze nieuwsbrief besluiten met het goede nieuws. Op de cheap nfl jerseys website hadden we al eens geschreven, wat wij nog wensten voor de kinderen. Dat onze nieuwsbrief ook internationaal (hij verschijnt ook in het engels) gelezen wordt, blijkt uit een donatie die wij van een persoon uit Luxemburg ontvingen. Met de mededeling of wij daar misschien 6 fietsen voor wilden kopen. Dat is gedaan!! 6 Fietsen zijn er besteld voor de al wat grotere meisjes, het wachten is nog op de helmen. De kinderen zelf, kunnen niet wachten om te gaan leren fietsen, hetgeen natuurlijk wat hilariteit op gaat leveren, omdat ze dit nog nooit gedaan hebben in hun leven; laat staan dat ze ooit een fiets hebben gehad. Bovendien zijn de meeste wegen niet geasfalteerd en zullen ze over zandwegen en paadjes moeten leren fietsen. Niet eenvoudig. Dus dat wordt dus dolle pret.

Zodra ze het fietsen onder de knie hebben, kunnen de oudere meisjes op de fiets naar school. Het wordt namelijk een beetje vol met 16 kinderen in een busje. We houden u op de hoogte van de fietsvorderingen!

Vrijwilligers

Verder komen er over enkele maanden 2 Belgische vrijwilligers hun hulp geven aan het Siama project. Ook dat is goed wholesale mlb jerseys nieuws.

Dit waren weer wat nieuwtjes vanuit Omaruru.

Graag tot de volgende nieuwsbrief.

Related Posts

December 2007

Als u deze nieuwsbrief onder ogen krijgt is het voorjaar in Namibie en tevens de...

April 2007

Hierbij de laatste nieuwtjes van Siama uit Omaruru. Fietsen Zoals reeds vermeld in...
This site is registered on wpml.org as a development site.