Juni 2007

Verrassing…

Eind april kregen de kinderen vakantie (dit is te vergelijken met onze herfstvakantie) en gingen naar familie of gastgezinnen voor 3 weken. Ze zijn dus nu alweer ruim een maand terug op Siama. Op één van de ochtenden vonden ze bij het hek een doos vol met groenten. Waarschijnlijk van een goede gever die aan de kust woont, zo’n 300km van Omaruru vandaan. In de doos zaten groene asperges, die alleen groeien in de rivierbedding van 2007 de Swakop. Geen van de meisjes en ook huismoeder Apollonia had ze ooit gezien, laat staan geproefd. Heike heeft de asperges klaargemaakt en iedereen heeft genoten van deze heerlijke maaltijd.

Nog meer verrassingen…..

De verrassing waarover wij al schreven in de vorige nieuwsbrief was de bouw van een traditionele hut zoals op bijgaande foto te zien is. Dit geeft de kinderen de gelegenheid om in de schaduw te spelen, als het in de zomer zo heet is.
2007-jun-1

Een andere verrassing was de komst van HR een Nederlands echtpaar dat Siama via wholesale jerseys de wholesale nba jerseys website had leren kennen site here. Ter gelegenheid van hun huwelijksfeest hadden zij geld voor Siama ingezameld. Op advies van Heike hebben zij voor de kinderen een grote glijbaan gekocht, waar druk gebruik van gemaakt wordt en ze veel pret mee hebben.

Een plaatselijke firma heeft het transport van Windhoek naar Omaruru gratis verzorgd. In wholesale nba jerseys de vakantie heeft Ender het platform JUGLARES en de trap gebouwd. Op de foto kun je zien dat het een hit is.
Het werk om een waterpomp aan te sluiten is gestart en vordert langzaam. Dit komt deels door onvoorziene problemen, deels door de Afrikaanse mensen zelf. We weten het allemaal:…. Zwitsers hebben de horloges ontwikkeld, en de Afrikanen de tijd.

2007-jun-2

Waterpomp

Hoewel het dus nog even kan duren zijn we ervan overtuigd dat de waterpomp er over enige tijd is.

In Namibië is het nu wintertijd en kan het ’s nachts echt heel koud zijn. Regelmatig wordt het vriespunt bereikt en overdag is er een strak blauwe hemel met een heerlijk zonnetje en een sterke wind. Hierdoor droogt de grond behoorlijk uit. Maar we hebben nog steeds pompoenen, spinazie, worteltjes en bieten groeien!

Vrijwilligers

Inmiddels zijn de twee vrijwilligers uit België gearriveerd. Ender heeft in  het huisje ernaast een kamer met wasgelegenheid why? gecreëerd voor hen beiden. Heike heeft alles een Afrikaans tintje gegeven met allerhande frutsels. We hopen dat de meisjes een leuke tijd zullen hebben met de bewoners van Siama. Hopelijk kunnen ze onze girls veel leren en vertellen over Europa.

Generator

Maar Siama ontving nog meer giften deze afgelopen tijd. Een donatie van Namibia ProKind heeft ons de mogelijkheid gegeven om een nieuwe generator te kopen dat voorkomt dat we stroomuitval hebben. De nieuwe generator maakt het ook mogelijk om een TV en een DVD speler aan te sluiten, die Heike en Ender meebrachten. De meisjes hebben dus nu de mogelijkheid om films en leerrijke programma’s te kijken.

Baby

We hebben er een 17e meisje bij!!! Eind mei is onze huismoeder Apollonia bevallen van een dochter. Supergezond, dus we feliciteren haar van harte.

Onze meisjes vinden het super en staan te springen om haar te mogen vasthouden en te helpen verzorgen.

Apollonia is wel terug in het Siama huis, maar is nog met zwangerschapsverlof. Begin juli pakt ze haar taken weer op. Een nichtje van haar, is in deze tijd haar vervangster. Wat best zwaar is met 16 ‘lieverdjes’…….. Heike 2007 vertelde ons blij te zijn als Apollonia weer terug is, en alles weer ‘back to normal’ is.

En met dit heuglijke nieuws sluiten we deze nieuwsbrief af. Voor iedereen een hele fijne zomer,en geniet van jullie vakantie’s!!!

Related Posts

December 2007

Als u deze nieuwsbrief onder ogen krijgt is het voorjaar in Namibie en tevens de...

April 2007

Hierbij de laatste nieuwtjes van Siama uit Omaruru. Fietsen Zoals reeds vermeld in...
This site is registered on wpml.org as a development site.