April 2007

Hierbij de laatste nieuwtjes van Siama uit Omaruru.

Fietsen

Zoals reeds vermeld in de vorige nieuwsbrief kregen we een mooie donatie van de Danish Bank in Luxemburg, waarvan 6 mooie fietsen gekocht konden worden. Na de nodige fietstrainingen, valpartijen enz. gaan de meisjes uit Grade 6 en 7 nu op de fiets naar school. Uiteraard met fietshelmen op, die we ook geschonken hebben gekregen.
2007-apr-1

De meisjes vinden het fantastisch. Alleen de weg naar school is letterlijk met doornen bezaaid, Week en u begrijpt het al….. er vallen veel lekke banden te plakken. Maar ook dat hebben de dames onder de knie en ze repareren inmiddels hun eigen platte banden.

Bovendien kregen we van de Duitse Stichting Namibie ProKind nog een extra fiets; een zeer professionele, die door de Supplement oudere meisjes gebruikt wordt.

Om de fietsen tegen wholesale NBA jerseys de felle zon te beschermen hebben Heike en Ender een prachtig afdak gebouwd, zoals u op de foto kunt zien.

2007-apr-2

Vanuit Luxemburg kregen we nog wat additionele gelden om doornenproef banden te kopen, zodat de reparaties wat minder werden.

Groententuin

In februari zijn ze weer volop in de groetentuin aan de gang gegaan. Hierbij moeten wholesale NFL jerseys de meisjes bij toerbeurt assistentie verlenen. Water geven, schoffelen, onkruid trekken, plukken, enz. Ze leren er veel van en vinden het nog mooier om hun eigen geteelde groenten te eten. Zo hebben ze al paprika, sla en pompoen uit eigen tuin verorberd.

Sport-competitie

Vorige maand hebben alle kinderen hard getraind voor de sport competitie die tussen de scholen van Omaruru gehouden werd. Deze competitie bestaat uit hardlopen (verschillende cheap NBA jerseys afstanden), hordenlopen, steeple-chase, etc.

Eén van onze meisjes, Engenesia, deed het zo goed dat ze waarschijnlijk aan de nationale kampioenschappen van Namibie mag meedoen. Erg leuk!! En we houden u op de hoogte.

Mozart Musical

In maart kwam een groep kinderen uit Swakopmund naar Omaruru om een musical van Mozart te spelen. Heike en Apollonia namen alle meisjes hiermee naartoe. Ondanks dat de musical in het duits werd opgevoerd, waren ze allen super enthousiast de over dit gebeuren. Ze praten er nog steeds over en in de engelse encyclopedie die we in november 2006 meebrachten naar Omaruru, zitten ze nu te neuzen om te weten wie Mozart was, wat hij nog meer gecomponeerd heeft, etc.

Donaties

Ook deze keer willen wij u Februari op de hoogte brengen van speciale giften en acties discover here.

Een school in de Buitenkaag heeft in het kader van een vastenactie een sponsorloop voor Siama gehouden.

Dat zij hard en niet voor niets gelopen hebben, bleek wel uit het eindresultaat; een bedrag van meer dan 2.500 euro. Fantastisch!!!!

Kinderen helpen kinderen.

Verrassing

Heike meldde ?Quién ons dat een dame uit Luxemburg een donatie had gedaan. Het blijft nog even een geheim, maar in de volgende nieuwsbrief hoort u er meer over.

Zo ziet u, het project loopt steeds beter en we zijn iedereen dan ook weer dankbaar voor zijn of haar bijdrage.

Rest ons, u een fijne zomer cheap MLB jerseys toe te wensen en tot de volgende nieuwsbrief.

Related Posts

Augustus 2007

Nu de vakantie voor de meesten onder ons voorbij is, hebben we weer ‘nieuws’...

Juni 2007

Verrassing… Eind april kregen de kinderen vakantie (dit is te vergelijken met...
This site is registered on wpml.org as a development site.