Juli 2009

Omaruru is momenteel een koude plaats. Het is nu winter en vooral s nachts daalt de temperatuur vaak onder het vriespunt. Gek genoeg loopt de temperatuur overdag weer naar de 20 graden dus het is binnen 24 uur een enorm verschil. Gelukkig hebben we een nieuw dak op het huis, wat zorgt dat het beter geisoleerd is en zodat alle bewoners warm onder de wol liggen s nachts.

Dit hebben we kunnen realiseren dankzij de vele sponsoring en steun van u in de afgelopen jaren. Wie had ooit kunnen denken, toen wij dit project startten 6 jaar geleden, dat we 18 meisjes zo’n leven konden bieden! Ze hebben nu uitzicht op een betere toekomst; gaan naar school, weten wat een hyginisch leven betekent, maken plannen voor wat ze later willen worden, en hebben iets van de wereld en hun land geleerd! Lokaal brengen Heike en Apolonnia ze met veel facetten van het leven in aanraking, laten ze zien dat er een uitweg is uit hun soms troosteloze bestaan. Op afstand helpen wij met z n allen om deze mogelijkheden te creeren.

Omdat we u altijd berichten over het leven daar, hoe het met de bewoners van Siama gaat, willen we nu een keer een deel van de sponsoren in het zonnetje zetten! We weten dat we in een nieuwsbrief niet iedereen kunnen noemen, maar weet dat alle giften en gaven (groot en klein) ons zo dierbaar zijn en ons project zo ontzettend veel steun geven om door te gaan! Siama startte als een nederlands project; maar wie had kunnen bevroeden dat we zo internationaal zouden worden? We hebben sponsoren in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Verenigde Staten, en uiteraard Nederland.

Dankzij Heike hebben we een hoop sponsoren uit Luxemburg. Heike’s moeder heeft onlangs een groot bedrag bijeengebracht via de Club Guttland; Fifty-One International. Een fantastisch steun dat deze vriendenclub ter beschikking stelde voor ons doel.

Onlangs ontvingen we via een neef van Ada een donatie van de B.A.M. , een Nederlandse bouwonderneming. Omdat zij 140 jaar bestaan wilden zij deze verjaardag vieren met de sponsoractie, BAM 140, waarin alle werknemers een goed doel mochten voordragen. Uit al die inzendingen hebben ze 140 doelen gekozen die ieder een eenmalige donatie van hen hebben ontvangen.

Natuurlijk hebben we al jaren een zeer goede relatie met Namibie ProKind. Deze Duitse organisatie helpt en ondersteunt de kinderen met schoolgeld, -middelen en materialen. De oudere meisjes die nu voortgezet onderwijs volgen, kunnen dankzij deze organisatie naar extra bijlessen in computeronderwijs. Deze lessen worden in Omaruru gegeven en zijn in Namibië zeer kostbaar.

Op 10 december 2008 werd de iCap Charitiy Day gehouden. iCAP is een wereldwijde energiebroker organisatie. Het idee achter the ICAP Charity Day is om alle opbrengsten en commissies van die dag ter beschikking van goede doelen te stellen. Ieder land kiest zijn eigen doelen. In Nederland heeft Dolly Wilbrink ons project voorgedragen als goede doel. We zijn op 10 december langsgegaan om alle iCap medewerkers persoonlijk te bedanken voor hun steun en inzet voor ons project.

WEVEA (Werk Eens een dag Voor Een Ander) ondersteunt ons werk al vele jaren. Wat begon als een klein initiatief in de SAP wereld is ondertussen uitgemond in een nationale dag waarin meer dan 100 consultants een vrije dag opnemen, wel gaan werken en hun opbrengsten van 1 dag doneren aan een goed doel. Wevea draagt ons een warm hart toe en elk jaar zijn we altijd zeer vereerd dat zoveel consultants ons project willen ondersteunen!

Een familie in het Brabantse was onlangs 25 jaar getrouwd en wilden met hun hele gezin een vakantie doorbrengen in Namibië. Via het internet vonden zij onze site en besloten dat ze in plaats van kado’s graag een donatie voor Siama wilden hebben. Leuk dat ze ons via het internet gevonden hebben, vertrouwen in ons project hadden en het bedrag wat zij op hun huwelijksfeest ontvingen, nu persoonlijk in Omaruru gaan brengen! We wensen ze een hele fijne vakantie.

Een relatie van de Don Boscoschool vierde onlangs hun zilveren bruiloft. Ook zij besloten dat ze in plaats van kado’s liever een donatie voor Siama wilden hebben. Heel veel dank daarvoor.

Maar natuurlijk vergeten we al die maandelijkse bijdragen niet. Fantastisch dat we zo’n trouwe schare van mensen hebben die elke maand helpen onze stichting te ondersteunen. Het heeft ons zoveel geholpen in het begin, want zo zijn we gestart en nog steeds is het onze solide basis waarop we door kunnen gaan. Heel veel dank daarvoor.

En wat hebben we bereikt met al deze steun.. We hebben een goed dak boven ons hoofd in Omaruru, de meisjes kunnen op de fiets naar school, we hebben dankzij uw gaven en giften de mogelijkheid om Heike en Apollonia een salaris te betalen. Wij zijn heel blij met zulke mensen die elke dag hun krachten in de meisjes steken. En dat valt niet mee elke dag kleine meisjes worden (moeilijke) pubers!

Er is een betere watervoorziening op Siama; een nieuwe aansluiting op de waterput zodat we ons eigen water hebben en daardoor onze eigen groenten te kunnen kweken.

Een zonneboiler gekocht zodat we milieuvriendelijk warm water hebben. Tevens is dit een goedkope manier om energie op te wekken en altijd voorradig te hebben. In Omaruru wordt soms uren de elektriciteit afgesloten.

En uiteraard gaat een deel van het geld naar dagelijks onderhoud. De auto moet gerepareerd worden, er moet eten op tafel komen, de dokter moet betaald worden; alle kosten die elke normaal gezin ook kent en waarmee we ons huis in Omaruru in stand kunnen houden.

We kunnen nog wel even doorgaan met alle steun die we ontvangen van stichtingen, particuliere initiatieven en acties. Alle steun is zeer gewaardeerd door ons en door onze Siama bewoners in Omaruru.

Weinig nieuws zelf uit Omaruru deze keer; het gaat goed met alle bewoners. Volgend keer weer een uitgebreid verslag. Deze keer nog wat foto’s.

Een trip naar Swakopmund

Dankzij de donatie van kennissen van Heike en Ender,brachten de meisjes een weekend door in Swakopmund. Daar genoten ze van zon, zee en het strand…..

2009-juli-1

2009-juli-2

2009-juli-3

Related Posts

November 2009

Het is alweer veel te lang geleden dat u iets hoorde van Siama Children Namibie....

Februari 2009

In de vorige nieuwsbrief vermeldde ik dat Betty en Theo een bezoek aan Siama zouden...
This site is registered on wpml.org as a development site.