Wie zijn wij – vervolg

SIAMA Children Namibia

SIAMA Children Namibia

SIAMA Children Namibia (SCN) is een Nederlandse stichting die zich inzet voor de kansarme kinderen in Namibië. Namibië is een arm land met grote problemen. Aidspercentages stijgen met de dag en zijn zo beangstigend dat de volgende twee generaties grote problemen krijgen. De werkloosheid ligt rond de 40%, waardoor vele families weinig tot niets te eten hebben. Voor de vele kansarme kinderen van Namibië een weinig rooskleurig toekomstbeeld. Om een verschil te maken in het leven van een aantal van deze kinderen, hebben 4 Nederlandse vrienden in 2003 een stuk land met een oude boerderij gekocht in Omaruru, een dorp 240 km ten noordwesten van de hoofdstad Windhoek.

De afgelopen jaren heeft SCN zich ingezet om de boerderij op te knappen en het kinderhuis te registreren. Op 11 januari 2006 openen we onze deuren voor de eerste zes kinderen. We vangen deze kinderen op (thans 15), voorzien hen van onderdak, voedsel, kleding en betalen voor een groot aantal van deze kinderen het schoolgeld. Door een kinderhuis te openen, kunnen deze kinderen onderwijs volgen, zullen zij opgroeien in een liefdevolle omgeving en krijgen zij gezond te eten. Voor deze kinderen betekent dit een kans op een betere toekomst.

Ons kinderhuis richt zich speciaal op de opvang van kansarme kinderen, die in Omaruru naar school gaan en niet thuis kunnen wonen.

This site is registered on wpml.org as a development site.