Juni 2016

Dankzij het ter beschikking stellen van de benodigde financiële middelen door de Stichting Siama Children Namibië te Nederland zijn we het jaar gestart met een nieuwe goede gebruikte bus voor het transport van de meisjes, vooral naar de school, en we waren gelukkig met het vinden van een werkelijk mooie bus.

 

Veel dank aan alle participanten van Siama, die deze mogelijkheid realiseerbaar kon maken.
Ook willen wij een nieuw meisje verwelkomen , die de voorschool klas zal gaan bezoeken om haar voor te bereiden naar de toegang tot de Primary School. Ondanks haar jeugdige leeftijd is Jasmin snel geïntrigeerd in Siama.

Dit regen seizoen brengt niet echt de urgent benodigde regenval in de diverse regio’s van Zuidelijk Afrika en de gebieden zijn destratieus droog. Met gevolgen, dat de planten in onze groentetuin dienden te worden verwijderd na al de jaren, dat we deze gebruikt hebben. We hebben dan ook besloten op dit moment geen verdere groenten aan te planten en te wachten op het volgende regenseizoen.

Onze buurman is een commerciële groenten kweker alwaar wij groenten en fruit voor een acceptabele prijs kunnen aankopen.

Diverse donaties aan Namibia Prokind hebben ons in de gelegenheid gesteld om nieuwe matrassen te kopen en een nieuwe Solar oven ( de oude was inmiddels 9 jaren oud en dreigde langzamerhand uit elkaar te vallen ?)

Begin juni heeft een jonge pater ons bij Siama bezocht en heeft de meisjes meegenomen naar een Game Drive. De kinderen hadden vreselijk veel plezier en de wilde dieren maakten hun soms wat angstig.

Nu kijken we uit naar een korte Afrikaanse winter, welke erg koude nachten kan gaan geven. Het grote probleem zijn dan de grote verschillen in temperaturen gedurende de dag en nacht met mogelijke gevolgen van verkoudheid of griep van de meisjes.

Related Posts

Januari 2016

Na een zeer lange winter in 2015 begonnen we eindelijk de laatste maand met de opening...

Augustus 2016

De winter gaat aan het einde komen en de temperaturen gaan omhoog. Na een korte voorjaarsvakantie...
This site is registered on wpml.org as a development site.